Kundaliniyoga

En stående position i KundaliniyoganKundaliniyoga enligt Yogi Bhajan är en dynamisk yogaform där vi använder oss av rörelser, andningsteknik och meditation. Rörelser bidrar till en flexibel, balanserad och stark kropp. Kundaliniyogans tekniker är effektiva för att stärka och balansera nervsystemet, körtel/hormonsystemet och energisystemet.

Dessa system har stor betydelse för hur vi mår då de styr de inre organen och funktionerna, vårt känslomässiga tillstånd, vårt immunförsvar och vår förmåga att hantera stress.

Fördelarna med Kundaliniyoga

Andningsteknik och meditation bidrar, genom stimulering av det parasympatiska nervsystemet, till att lugn-och-ro-hormoner frisätts. Vi upplever mindre stress, större välbefinnande, lugn, centrering, ökad kontakt med oss själva, vår intuition och vår inre kraft. Olika pass fokuserar på att stimulera, balansera och stärka olika delar av kropp, sinne och känslor.

Välkommen att boka Yoga online!

Boka tid

Upplägget på ett Kundaliniyoga-pass ser ut så här:

  • Intoning med mantrat ”Ong Namo Guru Dev Namo” (jag hälsar den kreativa kraften och min inre visdom)
  • Ev. uppvärmning
  • Yogapass med olika rörelser och korta vilopauser
  • Vila (ca 10 min) med Gong
  • Meditation (alt. meditation i passet)
  • Avslut med mantrat ”Sat Nam” (jag är sann/sanning är min identitet)

Mantra och musik

I kundaliniyoga använder vi mantran (”Man”=sinne, ”Trang”=våg) som är speciella ord/ljud med specifika effekter. Ljudet är vibrationer som påverkar vårt sinne. Kemin i hjärnan som styrs av vätska påverkas när vätskan vibrerar av ljudet och därmed påverkas vårt sinne. Ljudets vibrationer kan förändra och höja vår energi. Mantran stimulerar olika meridianpunkter i munnen som står i förbindelse med hjärnan (jfr zonterapi). Effekten av mantran uppnås även om vi inte förstår orden eller innebörden av mantrat. I Kundaliniyoga använder vi främst mantran på ett språk som kallas ”gurmukh” men det finns också mantran på sanskrit och engelska.

Kundaliniyogatraditionen har ett rikt musikliv baserat på mantran med många fantastiska musiker och sångare. Här kan du ta del av min Spotify-lista med mantra-musik som jag använder på mina yogapass. Listan redigeras kontinuerligt så spara gärna de låtar du gillar och gör din egen favorit-lista. Du behöver inte bara använda mantran i samband med meditation utan kan så klart lyssna, sjunga och recitera när du vill i vardagen för att höja dina vibrationer och njuta av bra musik.

Röster om kundaliniyoga på Framgångspraktiken

Bärbel om yoga

citattecken

Hej Pia!
Jag tänkte skriva några rader till dig angående den underbara kundaliniyogan på fredagarna med dig! Passen är så välgörande för mig och jag känner mig ordentligt avslappnad och energin kommer efter ett rofyllt och harmoniskt pass. Meditationen är lite krävande för kropp och själ men dock så givande. Roligt är också att dina pass är så omväxlande. Alla kroppsdelar får sina övningar och det blir aldrig tråkigt.

Du har ett sätt att hålla i dina yogapass, som tilltalar mig som person och visar om och om din professionalitet i ämnet. Tack än en gång att du finns tillgänglig på fredagarna. Bästa avslutningen på veckan och bästa början på helgen.

Med vänlig hälsning
Bärbel Büser- Saksi

Ritha om yoga

citattecken

Att gå på yoga hos Pia på Framgångspraktiken har för mig inneburit att min kropp blivit smidigare och starkare. Dessutom stärker yogan mig mentalt, ökar min energi och mitt fokus. Yogapasset är för mig en av veckans höjdpunkter. Ett tillfälle som jag inte vill missa. Pia har en lugn och behaglig framtoning. Hon är kunnig och leder oss genom passet med trygghet, men utmanar oss också att orka lite till.

Patrik om yoga

citattecken

Yoga i framgångspraktikens trevliga lokal känns bra. Pia är lugn och stillsam som lärare, hon skapar en rofylld stämning, något som jag uppskattar med yoga som träningsform. Jag utövar kundalini yoga som komplement till den vardagliga träningen, andningen är i fokus i varje övning och det känns som övningarna skapar en positiv känsla i  kroppen, det känns bra helt enkelt.

Jonas om yoga med Gong-avslappning

citattecken

Jag har ett intensivt arbete med krav från många olika håll, då är ett lunchpass med gong-avslappning ett skönt avbrott. Yogan mjukar upp kroppen och med hjälp av gongens ljud slappnar jag av. Det blir en stund för vila och återhämtning. Lunchen tar lite längre tid men det är tid som känns rätt att lägga då jag får en nystart på veckan och kommer tillbaks till jobbet full av energi. Det bästa är att energin räcker över hela helgen.

Aktuellt på Framgångspraktiken

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

VECKANS YOGA & GONG✨
☀️ FREDAG 11.45: Medicinsk yoga & Gong
☀️ SÖNDAG 18.00: Lång Gong-avslappning
Varmt välkomna nybörjare, erfarna, otränade, vältränade, stela, mjuka, gammal och ung✨
www.framgangspraktiken.se
... Visa merVisa mindre

27 januari

VECKANS YOGA & GONG✨ ☀️ FREDAG 11.45: Medicinsk yoga & Gong ☀️ SÖNDAG 18.00: Lång Gong-avslappning Varmt välkomna nybörjare, erfarna, otränade, vältränade, stela, mjuka, gammal och ung✨ www.framgangspraktiken.se

🔅YOGA 🔅MEDITATION 🔅GONG
☀️Du stärker, balanserar och slappnar av kropp och sinne
☀️Du utvecklas som person
—————
🚩ERBJUDANDE till 31/1🚩
☀️15% RABATT på ordinarie priser
☀️Betala online: Boka Direkt, framgangspraktiken.se, Wellnet, Actiway
—————
UPPLÄGG
☀️Kom och gå som du vill på de olika passen
☀️Passar nybörjare och erfarna, otränade och vältränade, stela och mjuka, gammal och ung
—————
TIDER
☀️Varannan Torsdag 17.30: Kundaliniyoga & Gong
☀️Fredagar 11.45: Medicinsk yoga & Gong
☀️Varannan Söndag 18.00: Kundaliniyoga & Gong, Gong-avslappning eller Reggae-Yoga
—————
PLATS
☀️Mysig och lugn lokal i Knäppingsborg, Norrköping
—————
✨Varmt välkommen att utforska hur Yoga & Gong kan bidra till dig och ditt liv önskar Pia✨
www.framgangspraktiken.se
... Visa merVisa mindre

22 januari

Nu blev en plats ledig på morgondagens/torsdagens pass med Kundaliniyoga & Gong kl 17.30-19. Är den din?✨ ... Visa merVisa mindre

22 januari

Nu blev en plats ledig på morgondagens/torsdagens pass med Kundaliniyoga & Gong kl 17.30-19. Är den din?✨
Se fler nyheter på min Facebook-sida

Välkommen att boka Yoga online!

Boka tid