Kundaliniyoga

En stående position i KundaliniyoganKundaliniyoga enligt Yogi Bhajan är en dynamisk yogaform där vi använder oss av rörelser, andningsteknik och meditation. Rörelser bidrar till en mer flexibel och balanserad och stark kropp och Kundaliniyogans tekniker är effektiva för att stärka och balansera nervsystemet och körtel/hormonsystemet.

Dessa system har stor betydelse för hur vi mår då de styr de inre organen och funktionerna, vårt känslomässiga tillstånd, vårt immunförsvar och vår förmåga att hantera stress.

Fördelarna med Kundaliniyoga

Andningsteknik och meditation bidrar, genom stimulering av det parasympatiska nervsystemet, till att lugn-och-ro-hormoner frisätts. Vi upplever mindre stress, större välbefinnande, lugn, centrering, ökad kontakt med oss själva, vår intuition och vår inre kraft. Olika pass fokuserar på att stimulera, balansera och stärka olika delar av kropp, sinne och känslor.

Välkommen att boka Yoga online!

Boka tid

Upplägget på ett Kundaliniyoga-pass brukar se ut så här:

  • Intoning med mantrat ”Ong Namo Guru Dev Namo” (jag hälsar den kreativa kraften och min inre visdom)
  • Ev. uppvärmning
  • Yogapass med olika rörelser och korta vilopauser
  • Vila (ca 10 min) med Gong
  • Meditation
  • Avslut med mantrat ”Sat Nam” (jag är sann/sanning är min identitet)

Mantra

I kundaliniyoga använder vi mantran som är speciella ord/ljud. Ljud är vibrationer som påverkar oss på olika sätt. Kemin i hjärnan som styrs av vätska (inte nerver) påverkas då vätskan vibrerar av ljudet och därmed påverkas vårt sinne. Vi påverkas dels av ljudets vibrationer men också av att vi när vi uttalar mantran stimulerar olika meridianpunkter i munnen som står i förbindelse med hjärnan (jfr zonterapi).

Mantran påverkar oss också som affirmationer dvs positiva budskap som genom upprepande når vårt undermedvetna (jfr ”tankens kraft” och attraktionslagen). Effekten av mantran uppnås även om vi inte förstår orden eller innebörden av mantrat. I Kundaliniyoga använder vi främst mantran på ett språk som kallas ”Gurmukh”.

Röster om kundaliniyoga på Framgångspraktiken

Bärbel om yoga

citattecken

Hej Pia!
Jag tänkte skriva några rader till dig angående den underbara kundaliniyogan på fredagarna med dig! Passen är så välgörande för mig och jag känner mig ordentligt avslappnad och energin kommer efter ett rofyllt och harmoniskt pass. Meditationen är lite krävande för kropp och själ men dock så givande. Roligt är också att dina pass är så omväxlande. Alla kroppsdelar får sina övningar och det blir aldrig tråkigt.

Du har ett sätt att hålla i dina yogapass, som tilltalar mig som person och visar om och om din professionalitet i ämnet. Tack än en gång att du finns tillgänglig på fredagarna. Bästa avslutningen på veckan och bästa början på helgen.

Med vänlig hälsning
Bärbel Büser- Saksi

Ritha om yoga

citattecken

Att gå på yoga hos Pia på Framgångspraktiken har för mig inneburit att min kropp blivit smidigare och starkare. Dessutom stärker yogan mig mentalt, ökar min energi och mitt fokus. Yogapasset är för mig en av veckans höjdpunkter. Ett tillfälle som jag inte vill missa. Pia har en lugn och behaglig framtoning. Hon är kunnig och leder oss genom passet med trygghet, men utmanar oss också att orka lite till.

Patrik om yoga

citattecken

Yoga i framgångspraktikens trevliga lokal känns bra. Pia är lugn och stillsam som lärare, hon skapar en rofylld stämning, något som jag uppskattar med yoga som träningsform. Jag utövar kundalini yoga som komplement till den vardagliga träningen, andningen är i fokus i varje övning och det känns som övningarna skapar en positiv känsla i  kroppen, det känns bra helt enkelt.

Jonas om yoga med Gong-avslappning

citattecken

Jag har ett intensivt arbete med krav från många olika håll, då är ett lunchpass med gong-avslappning ett skönt avbrott. Yogan mjukar upp kroppen och med hjälp av gongens ljud slappnar jag av. Det blir en stund för vila och återhämtning. Lunchen tar lite längre tid men det är tid som känns rätt att lägga då jag får en nystart på veckan och kommer tillbaks till jobbet full av energi. Det bästa är att energin räcker över hela helgen.

Aktuellt på Framgångspraktiken

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

🎄JULKLAPPAR TILL DIG DENNA VECKA🎄
Vet du inte riktigt vad du önskar dig? Inga problem!
🎁 Sista yogapassen för denna termin gör vi ”the prayer of all prayers”. Det är ett mantra som sägs besvara alla böner som du behöver utan att du själv behöver veta vad du ska be om/behöver. Hur blir det bättre än så? Mantrat är ✨Ardas Bhaee, Amar Das Guru, Amar Das Guru, Ardas Bhaee, Ram Das Guru, Ram Das Guru, Ram Das Guru, Sachee Sahee✨
🎁 Torsdag 17.30 Kundaliniyoga: Ett yogapass med fokus på rygg och energiflöde som passar bra att göra på egen hand under uppehållet. Du får med dig instruktionerna till passet. Mantra-meditation Ardas Bhaee. PASSA PÅ: ÅRETS SISTA TORSDAGSPASS✨
🎁 Fredag 11.45 Medicinsk Yoga: Ett pass för att rensa kanalerna i kroppens största organ, huden. Stödjer kroppen med utrensningen av oönskade ämnen. Mantra-meditationen Ardas Bhaee.
PASSA PÅ: ÅRETS NÄST SISTA FREDAGSPASS✨
Välkommen🤗
Pia
... Visa merVisa mindre

10 december

✨Kom på Adventsmys: Årets sista Gong-avslappning på söndag kl 18✨
Låt dig marineras i Gongarnas vibrationer för djup avslappning, kalibrering och vitalisering🤗
... Visa merVisa mindre

6 december

Mumsig Näringsboost😋
🥑 Babyspenat, avocado, mango, citronsaft, banan, lite mandelmjölk, strösslad mörk choklad
🥑 Babyspenat, avocado, blåbär, banan, citronsaft, apelsinsaft, kokosolja, mandelmjölk, mörk choklad
😍
... Visa merVisa mindre

5 december

Mumsig Näringsboost😋 🥑 Babyspenat, avocado, mango, citronsaft, banan, lite mandelmjölk, strösslad mörk choklad 🥑 Babyspenat, avocado, blåbär, banan, citronsaft, apelsinsaft, kokosolja, mandelmjölk, mörk choklad 😍Image attachment
Se fler nyheter på min Facebook-sida

Välkommen att boka Yoga online!

Boka tid