Kundaliniyoga

En stående position i KundaliniyoganKundaliniyoga enligt Yogi Bhajan är en dynamisk yogaform där vi använder oss av rörelser, andningsteknik och meditation. Rörelser bidrar till en mer flexibel och balanserad och stark kropp och Kundaliniyogans tekniker är effektiva för att stärka och balansera nervsystemet och körtel/hormonsystemet.

Dessa system har stor betydelse för hur vi mår då de styr de inre organen och funktionerna, vårt känslomässiga tillstånd, vårt immunförsvar och vår förmåga att hantera stress.

Fördelarna med Kundaliniyoga

Andningsteknik och meditation bidrar, genom stimulering av det parasympatiska nervsystemet, till att lugn-och-ro-hormoner frisätts. Vi upplever mindre stress, större välbefinnande, lugn, centrering, ökad kontakt med oss själva, vår intuition och vår inre kraft. Olika pass fokuserar på att stimulera, balansera och stärka olika delar av kropp, sinne och känslor.

Välkommen att boka Yoga online!

Upplägget på ett Kundaliniyoga-pass brukar se ut så här:

  • Intoning med mantrat ”Ong Namo Guru Dev Namo” (jag hälsar den kreativa kraften och min inre visdom)
  • Ev. uppvärmning
  • Yogapass med olika rörelser och korta vilopauser
  • Vila (ca 10 min) med Gong
  • Meditation
  • Avslut med mantrat ”Sat Nam” (jag är sann/sanning är min identitet)

Mantra

I kundaliniyoga använder vi mantran som är speciella ord/ljud. Ljud är vibrationer som påverkar oss på olika sätt. Kemin i hjärnan som styrs av vätska (inte nerver) påverkas då vätskan vibrerar av ljudet och därmed påverkas vårt sinne. Vi påverkas dels av ljudets vibrationer men också av att vi när vi uttalar mantran stimulerar olika meridianpunkter i munnen som står i förbindelse med hjärnan (jfr zonterapi).

Mantran påverkar oss också som affirmationer dvs positiva budskap som genom upprepande når vårt undermedvetna (jfr ”tankens kraft” och attraktionslagen). Effekten av mantran uppnås även om vi inte förstår orden eller innebörden av mantrat. I Kundaliniyoga använder vi främst mantran på ett språk som kallas ”Gurmukh”.

Röster om kundaliniyoga på Framgångspraktiken

Bärbel om yoga

citattecken

Hej Pia!
Jag tänkte skriva några rader till dig angående den underbara kundaliniyogan på fredagarna med dig! Passen är så välgörande för mig och jag känner mig ordentligt avslappnad och energin kommer efter ett rofyllt och harmoniskt pass. Meditationen är lite krävande för kropp och själ men dock så givande. Roligt är också att dina pass är så omväxlande. Alla kroppsdelar får sina övningar och det blir aldrig tråkigt.

Du har ett sätt att hålla i dina yogapass, som tilltalar mig som person och visar om och om din professionalitet i ämnet. Tack än en gång att du finns tillgänglig på fredagarna. Bästa avslutningen på veckan och bästa början på helgen.

Med vänlig hälsning
Bärbel Büser- Saksi

Ritha om yoga

citattecken

Att gå på yoga hos Pia på Framgångspraktiken har för mig inneburit att min kropp blivit smidigare och starkare. Dessutom stärker yogan mig mentalt, ökar min energi och mitt fokus. Yogapasset är för mig en av veckans höjdpunkter. Ett tillfälle som jag inte vill missa. Pia har en lugn och behaglig framtoning. Hon är kunnig och leder oss genom passet med trygghet, men utmanar oss också att orka lite till.

Patrik om yoga

citattecken

Yoga i framgångspraktikens trevliga lokal känns bra. Pia är lugn och stillsam som lärare, hon skapar en rofylld stämning, något som jag uppskattar med yoga som träningsform. Jag utövar kundalini yoga som komplement till den vardagliga träningen, andningen är i fokus i varje övning och det känns som övningarna skapar en positiv känsla i  kroppen, det känns bra helt enkelt.

Jonas om yoga med Gong-avslappning

citattecken

Jag har ett intensivt arbete med krav från många olika håll, då är ett lunchpass med gong-avslappning ett skönt avbrott. Yogan mjukar upp kroppen och med hjälp av gongens ljud slappnar jag av. Det blir en stund för vila och återhämtning. Lunchen tar lite längre tid men det är tid som känns rätt att lägga då jag får en nystart på veckan och kommer tillbaks till jobbet full av energi. Det bästa är att energin räcker över hela helgen.

Aktuellt på Framgångspraktiken

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

På lunch-yogan/medicinsk yoga idag får vi ljuda/sjunga detta vackra välgörande mantra tillsammans med Sada Sat Kaur som tillsammans med sin man Sada Sat Singh var huvudlärare på min Utbildning till Kundaliniyogalärare. Just idag tänker jag med outsäglig tacksamhet på dessa lärare och the Golden Link🙏🏼😊✨
✨Gubinde Mukande Udare Apare Hariang Kariang Nirname Akame✨
Ett mantra för att städa vårt undermedvetna, balansera hjärnhemisfärerna och bidra med tålamod och medkänsla💚
... Visa merVisa mindre

11 oktober

Kommentera på Facebook

Helt underbar ❤ tack för att du delar

🌿 Visste du att hummande/ljudande/sång/mantra-chanting stärker tonusen på din Vagusnerv som i sin tur stimulerar parasympatiska nervsystemet som är den funktion i ditt nervsystem som gör att du slappnar av och upplever lugn och ro? 🎼
🌿 Välkommen på dagsretreat lördag 19/10 kl 10-16 så får du fler enkla och effektiva tips på hur du kan tagga ner i stunden och skapa vanor för hållbar stresshantering i vardagen 🤗
www.framgangspraktiken.se
... Visa merVisa mindre

9 oktober

Min dotter Cornelia in action tillsammans med jaken Boi och kamelen Nasta💕 Våra arbetsdagar ser ganska olika ut😊 ... Visa merVisa mindre

7 oktober

Kommentera på Facebook

Wow - men kommunikation är ett viktigt inslag för er båda...

Se fler nyheter på min Facebook-sida

Välkommen att boka Yoga online!